22 декември 2007

Румен Петков и организираната престъпност


Факт: магистрат предлага на друг магистрат съдействието на Румен Петков, за да спре разработката за корупция, която се води от ГДБОП, срещу 20 000 евро.

Изнудваният магистрат (Милев) отива директно при главния прокурор Борис Велчев, за да се оплаче от изнудването на другия магистрат (Дончев). След като Милев подава сигнала до главния прокурор, в ГДБОП е образувано досъдебно производство. Започва подслушване на телефоните на Ангел Дончев, за кратко време са набавени и белязани и изисканите от висшия магистрат 20 хил. евро.

Срещу изнудващия Дончев се използват Специални разузнавателни средства (СРС). Използването им е разршено, забележете, не от съда, а от Румен Петков. Това позволява закона "в случаите на непосредствена опасност от извършване на тежки умишлени престъпления или заплаха за националната сигурност". Което води на извода, че Борис Велчев му се е обадил на часа.

Въпроси:

1. Ако приемем, че Румен Петков е момина сълза, на какво е разчитал изнудващия Дончев, за да спре разработката на ГДБОП срещу Милев? След като са използвали СРС срещу Дончев, защо не са засекли връзката му в ГДБОП, която би могла да гарантира спиране на разработката?

2. Ако приемем, че Румен Петков е момина сълза, защо сам е разрешил СРС, в рамките на което поне теоретично могат да се съберат достатъчно данни за опит за извършване от него на тежко престъпление?

3. Ако приемем, че Румен Петков е момина сълза, откъде е знаел, че името му ще бъде замесено ПРЕДИ да се използват СРС между двамата магистрати? Дали пък някой не подслушва кабинета на главния прокурор?

4. Румен Петков момина сълза ли е?

Няма коментари: