10 декември 2007

Да здравствует Медведев!

Владимир Путин е определил своя заместник - Дми́трий Анато́льевич Медве́дев. Президентът е изразил подкрепата си за Медведев по време на среща с лидерите на три други партии, стоящи зад кандидатурата на Медведев.

Медведев е част от кръга Санкт-Петербург, към момента първи заместник министър-председател на Руската федерация, и, забележете, председател на съвета на директорите на Газпром.

Така Путин прави поредната стъпка в посока бетониране на модела на управление, носещ неговото име. Медведев надделя над силовика Сергей Иванов. В класически руски стил първите думи на подкрепа за кандидатурата на Медведев идват от президента на Чечня и Московската патриаршия.

Всъщност Путин затвърждава либералния курс в икономиката и стремежа към стабилност. Стъпката е логична, остава да се види реакцията. Ние вече предвидихме, че реакция ще има – доколкото на Путин ще му е все по-трудно да балансира всички интереси в и извън Кремъл.

Но е безспорно, че Медведев е свеж полъх в управлението на Русия. Другите варианти бяха доста по-мрачни. В този смисъл му желаем успех.

Няма коментари: