04 ноември 2007

Топ 3 за октомври и 100 статии в Реалполитик!

Топ 3 - октомври

През изминалия месец в България и по света се случиха много неща, но вашите предпочитания за статии на Реалполитик бяха:

1. Мръсната игра на Доган – статията за похватите на ДПС и лидера им Ахмед Доган за „ударно” печелене на гласове беше фаворит за изминалия месец. Със съжаление отбелязваме, че те вече намериха своя достоен наследник в лицето на ГЕРБ, които дори разнообразиха номерата.

2. Коалиция под учителска обсада – историята на учителската стачка съвсем закономерно беше в центъра на читателското внимание. В поредица от статии се опитахме да представим гледната си точка относно образованието, публичния сектор и заплатите в него.

3. Мехмед Дикме – лъч светлина в пещерата на ДПС – предимството на читателите на Реалполитик е, че често научават в аванс какво ще се случи в близко бъдеще. Правилно предвидихме, че Дикме е първата реална заплаха за олигархията в ДПС и лично за Ахмед Доган от много време насам. За Дикме в Ардино гласуваха почти всички реални жители на общината, а за човека на Доган – автобусите от Бурса и Измир.

100 статии в Реалполитик

В изминалите 10 месеца сме публикували общо 100 коментарни статии. От тях 74% са на вътрешнополитическа тема и се разпределят както следва:

МВР, правосъдие, национална сигурност

Социални въпроси и образование

Корупция

Вътрешна политика, избори

Други

14,6%

8,3%

8,3%

33,3%

9,4%

26% от статиите коментират външнополитически въпроси:

Турция, Македония, Косово

Русия

Европейски съюз

САЩ

Ирак, Иран

Други

4,2%

5,2%

6,3%

3,1%

5,2%

2,1%

И през следващите месеци ще се постараем да ви предлагаме качествени коментари на важни и разнообразни теми от политическия живот в България и по света. Благодарим ви за доверието!

Няма коментари: