15 юли 2008

Разпад


Питат ни читателите ни – какво ще кажете за отвличането на Ангел Бончев, а след това на съпругата му – Камелия?

Питат, а ние се чудим какво точно да кажем. Фактите са горе-долу ясни. Отвлекли са Ангел Бончев, поискали са подкуп (може и 3 млн., може би повече). Съпругата на Бончев е отишла на среща с похитителите, която е била съгласувана с МВР. Тя е била получила гаранции, че при тази акция ще бъдат задържани похитителите. В крайна сметка самата тя е била отвлечена.

Ако ни питате за причините – едва ли са искали само откуп. Може би Бончев има нещо, което те искат. Може би става дума за онези стотици милиони евро, които Първа инвестиционна банка е дала на Христо Ковачки. Може да става въпрос за някакви тъмни сделки във футбола. Това не е толкова важно.

Важното е друго – държавата е в разпад. Това е много силен израз, но е верен. Днес вие не можете да разчитате на Република България да защити вашите права и законни интереси. Което се случи на Бончев, може да ви се случи и на вас. Не е необходимо да сте милионери. МВР няма да ви защити, какво остава за съдебната система.

Трудно ни е на този етап да даваме препоръки. Разбира се, няма никакъв смисъл да се говори с държавата – тя е блокирала. На ниво граждани – помислете дали и до колко искате да живеете тук. Ако ще живеете тук, си купете пушка и научете и жена ви да стреля с нея. Не е важно дали е законна, на никой не му пука.

2 коментара:

Анонимен каза...

Аз съм все същият анонимен ваш читател.Благодаря ви за коментара...Но не е ли страшно,че този блокаж на държавата ще продължи поне още една година.А може и много повече.Видно е,че българските граждани,а и институциите са неспособни да реагират адекватно и да,,обърнат,,нещата.Така не се живее.Не е нормално...

Анонимен каза...

Уважаеми приятели от Реалполитик!Очакваме от вас да реагирате бързо и да коментирате Доклада от ОЛАФ.Има ясни неща но...ще има ли политически последствия след този Доклад..?