08 септември 2008

Какво свързва ДАНС, млякото, пенсионерите и партия „Атака”?

Няколко събития от последните дни ни карат да си мислим, че положението в България вече е кърваво.

Първо, протестите на млекопроизводителите бяха посрещнати с арести и побой от редови полицаи, а Сергей Станишев отказа да разговаря с тях.

Второ, ДАНС вложи много усилия, за да открие авторите на блога Опасните новини. След като ги откри, ги свърза в публичното пространство с Младен Мутафчийски и затвори блога.

Трето, БСП чрез Станишев и Масларова направи най-вредното си предложение през последните три години – да се използва бюджетния излишък за допълнителни пенсии за пенсионерите, както и най-тъпото предложение – 5000 селекционирани пенсионери да бъдат изпратени на лятна почивка, пак за сметка на излишъка.

Четвърто, за втори път бяха арестувани протестиращи от „Атака”, този път заради „елементи на свастики и знаци, уронващи престижа на представители на държавната власт”, ако правилно сме разбрали РДВР – Пловдив.

Какво свързва четирите случки?

Свързва ги копривната треска на Станишев, Първанов и Доган.

Добре изплетената мрежа на корупционен рахат в България започва да се разплита. Разплита я недоволството на хората, на българските граждани.

Последиците от некадърното, но за сметка на това тотално корумпирано управление на БСП и ДПС с поддържащата роля на Сакскобурготски явно са преминали тънката червена линия на търпимостта. Предвидихме това отдавна.

Сега Станишев, Доган и Първанов разбират, че не са пълновластни господари на овчедушния български народ. Точно защото знаят колко е овчедушен, са ядосани, обидени.

Което, както си му е реда, избива в желание за репресия. Обект на репресията са точно тези, които най-много казват колко са недоволни. Медии, протестиращи – това са демоните на тройната коалиция.

Къде е мястото на харченето на излишъка за пенсии, ще попитате вие. Ами дори и Станишев разбира, че без някаква обществена подкрепа не може да оцелее, даже да има мнозинство в НС. „Хитрата” стратегическа идея на БСП е да си осигури такъв гръб в лицето на пенсионерите, като ги подкупи на едро – чрез бюджета.

Нашите размисли и страсти:

1. Противопоставянето МВР-протестиращи, пенсионери-данъкоплатци, червени-всички останали, е опасно. Опасно е, защото противно на убеждението на Станишев, в лагера на недоволните има достатъчно радикализация. Насилието е напълно възможно.

2. Колкото и да не иска Станишев да бъде втория Жан Виденов, тъкмо натам се е запътил. Вярно, може да не се стигне до повсеместно гражданско неподчинение, но оценката е само една – Станишев тотално се провали като премиер и върна държавата назад.

3. По отношение на ДАНС – следим развитието на тази агенция от самото й създаване. Вече казахме веднъж какво мислим за нея – че ДАНС „ще изпълнява политически поръчки в по-голяма степен, отколкото досега това правеше МВР и по-конкретно Националната служба за сигурност”. Не ни учудва, че ДАНС са толкова изнервени от явлението анонимна информация в интернет. Впрочем доколкото и ние не сме застанали с имената си, можем да очакваме покана за кафе. Няма проблем, ще донесем курабийки. Това, което ДАНС не разбира е, че когато гледа, и нея я гледат. Когато слуша, и нея я слушат. И става ясно, че за никаква национална сигурност не става дума. С други думи – службата за сигурност на държава-членка на Европейския съюз и НАТО е частно предприятие. Как мислите, колеги – нима BND не знае с какво се е занимавал, занимава се, и ще се занимава Алексей Петров? Нима допускате, че CIA не знае за цялата работа около „Южен поток”? Дали DGSE не допуска връзки на Ахмед Доган с турското разузнаване?* Това, че не ви пишат писма както Европейската комисия пише не Орешарски, е по правилата. Но не си мислете, че няма да има последствия. Припомняме ви нашата прогноза: „Напълно е възможно да има ново преструктуриране след няколко години, когато се промени политическата конюнктура в страната”.

*Бел. ред. За наша изненада тази теза за пръв път беше повдигната напоследък от Волен Сидеров не просто като поредната "клевета", а като публичен сигнал към ДАНС. Сещайте се дали ДАНС ще се самосезира.

4 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте!Още веднъж да ви попитам.Сигурни ли сте,че след Парламентарните избори,когато и да са те,някоя от сега управляващите три партий,няма да участва и тогава в управлението на България..?Пък било то и в друга коалиция...

Реалполитик каза...

В България всичко е възможно.

Анонимен каза...

Аз съм същият анонимен.Но не ме разочаровайте!!!Днес в едни проблясъци,прочетох същата мисъл от Добромир Гущеров.Че в политиката всичко е възможно.А не трябва да е така.Защото се губи смисълът.Съешаването на всеки с всеки,ерозира Доверието.Убива Надеждата.Не искам в България всичко да е възможно...

Анонимен каза...

Глупост,некадърност и алчност-геополитика не прави!Това-за тройката спатия.
В България се краде-от дребния кокошкар до полевата мутра/или политик/.Искат или не искат-ще се наложи ред и самоограничения в "свободите",но ОТГОРЕ!Спасението?
Ще дойде оттам,откъдето се затича Достойнството!Без него няма уважение навън,а на Запад и Изток-То се уважава,не-свалените напосоки гащи!