25 февруари 2007

Ecrassez l’infame!

Волен Сидеров е опасен човек, кооптиран от умели манипулатори и възбуждан от енергията на отвъдни сили.

Който не вярва, да проследи кръстоносния поход на Сидеров до редакциите на „24 часа” и „168 часа” на 23.02.2007 г.

Какъв е Сидеров, че си позволява да плаши с тълпи костюмирани атакисти вестниците у нас??? Толкова ли се е изплашил от публикацията в „168 часа”, че ДПС му е наброило 1,5 млн. лева „джоб парасъ”? 40 обаждания и и есемеси със заплахи е получила главният редактор на "24 часа" Венелина Гочева, след като телевизия СКАТ публикувала в петък телефонния й номер (ние също имаме резерви към редакционната политика на двата вестника, но сме демократи, което значи, че няма да публикуваме телефона на Капка Георгиева).

Смачкайте гадината, казваше Волтер по друг повод. Тук цитатът е на място. „Атака” не е партия, а опасен прецедент. Сборище, което си мисли, че може да налага правила и за което не важат правила. Все едно е дали са финансирани от ДПС, Москва, кръгове в Сърбия или всички изброени.

Важното е, че Волен Сидеров представлява сериозна заплаха не просто за етническия мир, а за демокрацията и свободата у нас. Подобни силови изяви са недопустими в държава членка на ЕС. Нещо повече, те са и прецедент, който може да даде на всеки лумпен легитимация за саморазправа.

Сърцевината на десния подход в политиката е да се действа когато е необходимо. Днес е необходимо. Накажете хората, които си мислят, че не могат да бъдат наказвани.

Няма коментари: