11 август 2008

Сараите на Доган – най-доброто доказателство за безвластие и простотия

Преди време ви обърнахме внимание на факта, че т. нар. сараи на Ахмед Доган на ул. „Беловодски път” в Бояна, в покрайнините на София, били незаконни, защото според депутати от ДСБ нямали необходимите строителни книжа и разрешителни.

Да, ама не.

Въз основа на появили се след това екзекутивни чертежи от 2003 г. от ДНСК заключават, че имотите не са незаконни.

Хайде пак. Появили се екзекутивни чертежи…които би трябвало да са били в общината…но били в инвеститора…той внезапно се сетил, че ги притежава…хепи енд.

Колко си жалък, Ахмед. И тъп. Вместо да си узакониш имотите от самото начало, си ги направил без никакво разрешение. И когато от ДСБ зададоха логичния въпрос какви са тези строежи, сте изфалшифицирали със задна дата „екзекутивните чертежи”.

От едното нежелание да спазваш елементарни правила си готов на какви ли не маймунджулъци. Затова и не пътуваш в чужбина – там трябва да се съобразяваш с някакви досадници и да си трошиш хатъра. А тук – тук всичко е възможно. Да узакониш незаконното, да караш яхта за милиони, при положение, че на практика нямаш законни доходи, да трупаш пачки в специални апартаменти-трезори…

Такава среда, такъв начин на живот не води до нищо позитивно и градивно, госпожи и господа. Но на Ахмед не му пука, защото той се мисли за голям шеф, въпреки, че е само капка в морето с няколкото стотин милиона евро, които е натрупал, цицайки от държавата.

И какво се оказва – всички ние работим и плащаме данъци, за да може един неуспял философ, неуспял агент и неуспял мъж в крайна сметка да компенсира чувството си за малоценност и да реализира неадекватната си и жалка представа за лукс.

1 коментар:

Анонимен каза...

Какво искате, след като ДНСК е към МРРБ. Нали знаете в чии ръце е МРРБ? А на простите хорица не им е ясно, че с екзекутивни чертежи не могат да се узаконят строежи като двуетажна постройка, оранжерия, навес-барбекю, плътна ограда с височина 2,40, опасваща целия имот, нали? Добре де, като са намереле чертежите, къде им е разрешението за ползване или удостоверението за въвеждане в експлоатация?

Dobrata