07 април 2008

Убиха Георги Стоев заради всички нас

Георги Стоев (35г.), известен като автор на книги и публикации в пресата за групировките у нас, беше прострелян по обед днес пред столичния хотел "Плиска", потвърди МВР. Той е бил приет в шоковата зала на "Пирогов" в крайно тежко състояние. Починал е преди минути.

Георги Стоев е противоречива личност. Свидетел на процесите във ВИС и СИК, той започна да пише за случилото се през 1990-те, но не се ограничи до там. Продължи да пише и за случващото се днес. Даваше интервюта. Пишеше статии. За кого? За Младен Михалев – Маджо, за Красимир Маринов – Маргина и неговия брат, както и за Любен Гоцев.

Версия на Стоев е, че Любен Гоцев е имал хомосексуална връзка с Красимир Маринов – Маргина. „Жоро Стоев написа много глупости... Да си ги носи в гробищата. Да си ги носи със съвестта.”, заяви Гоцев.

Стоев не спря. В интервю за „Сеизмограф” по Btv каза, че е бил разработен план как Стоев да свидетелства за това, че Маджо му е поръчвал убийства. За планът е бил уведомен градския прокурор Николай Кокинов, който пък праща своя подчинен прокурор Чавдар Ангелов. Целта според Стоев е била разработката да бъде извършена без знанието на вътрешния министър Румен Петков. Прокурорът Кокинов обаче уведомява главния прокурор Борис Велчев, Велчев звъни на вътрешния министър Румен Петков, а Петков моментално вика при себе си ченгето Ивайло Спиридонов, за да го пита защо прави това разследване без да го е уведомил. ""Предадоха ни!", казва по-късно Спиридонов на Георги Стоев и така всичко приключва.

Нашият анализ: Георги Стоев беше застрелян от кръга „Монтерей”, това е очевидно. Те нямаше как да го оставят да разправя наляво и надясно, че Любен Гоцев е capo di tutti capi и че се е гушкал навремето с Маргина. Нямаше как да го оставят да свидетелства срещу Маджо.

И още нещо – Румен Петков денонощно обслужва интересите на същия кръг „Монтерей”. Всеки ден от живота му на министър е посветен на това да осигурява жизнено пространство на престъпните схеми на Любен Гоцев, Виктор Вълков и Чавдар Чернев. Всеки ден е длъжен да замита следите, водещи към тях. Всеки ден той е на пост, за да трупат те кървавите си авоари и да се чувстват като истинските шефове на държавата.

В Реалполитик пишем за кръга „Монтерей” отдавна. Когато започнахме блога в екипа имаше спор дали да не обявим имената си. Надделя мнението да не ги качваме в сайта, за да не ни натресат поръчкови съдебни дела. Историята на Георги Стоев показва, че поръчково съдебно дело далеч не е най-голямата заплаха.

В България вече убиват, за да затворят устата на писатели. Както и да сучат МВР миналото на Стоев, те не могат да избягат от очевидния факт – убиха го заради това, което пише. Убиха го, защото могат. Защото не им пука и не ги е страх от закона. Те СА закона, те СА бащиците на нацията. Румен Петков е само ръжен, който използват умело.

Знаели сме винаги, че ще се стигне до тук. Нашата позиция е, че ако не бъде прекратено настоящото управление на страната НЕЗАБАВНО, страната ще последва модела на Колумбия и Боливия, където властта е в ръцете на наркокартелите. При нас – в ръцете на кръга „Монтерей” (звучи по-европейски някак си). Защото ги търпим.

Още – нямаме причини да вярваме на Стоев за наклонностите на Любен Гоцев. Но това би обяснило много неща – дружбата с Йордан Соколов, Богомил Бонев и други…

Пред всеки мислещ българин би следвало да стои въпроса – емиграция или какво?

6 коментара:

Анонимен каза...

Заради това,което написа и каза,Георги Стоев показа,че е смел мъж.Най-добрият изход наистина е емиграцията.Другото е бавно и тягостно умиране...

Анонимен каза...

Георги Първанов и Любен Гоцев са видимото и задкулистното лице на МАФИЯТА У НАС.

Анонимен каза...

Най-добрият изход наистина е емиграцията. Но както е известно спсяването по единично е масова гибел...

Реалполитик каза...

Вижте, в този блог се опитваме винаги да даваме възможните алтернативи. Затова говорим и за емиграцията - тя също е форма на политика и на гласуване, а и на лично развитие все пак.

Разбира се, фактът, че сме все още в България и пишем този блог означава, че вярваме в бъдещето на тази държава. Просто е необходима тотална промяна на манталитета, а това отнема много време и много усилия.

За съжаление се оказа, че първите 10 години на прехода не само са загубени - те са периода, в който се зародиха тези взаимоотношения престъпност-власт, които ни тровят живота и до днес. Трудно се изкоренява дърво, което е расло на воля толкова дълго.

Анонимен каза...

"Разбира се, фактът, че сме все още в България и пишем този блог означава, че вярваме в бъдещето на тази държава. Просто е необходима тотална промяна на манталитета, а това отнема много време и много усилия."
Направили сте своя избор. Уважавам го. Бих се запознал с вас и бих ви помогнал колкото мога за промяната. Напр., аз бих променил "тотална промяна на манталитета" с "пълна промяна на светогледа". Не се майтапа. След като сме избрали да променяме България редно е да почнем с българския.

Maya M каза...

Подкрепям ви. Току-що писах в английския си блог за тази ваша публикация:
http://mayas-corner.blogspot.com/2008/05/realpolitik-about-georgi-stoev.html