08 март 2007

Борисов и приятели

Оказва се, че Бойко Борисов е попаднал в полезрението на една много специална американска медия, Congressional Quarterly (www.cq.com). Congressional Quarterly е лидер в отразяването на политическите процеси в американския Конгрес и Сенат.

Те са получили доклад, подготвян за швейцарска финансова институция, която се интересувала от рисковите фактори у нас. Макар че тази схема напомня метода „една жена каза”, си заслужава да се прочете статията на Congressional Quarterly (http://public.cq.com/docs/hs/hsnews110-000002461932.html) . Поуката в нея е, че Борисов е „бизнес партньор и бивш сътрудник на някои от най-големите мафиоти в България”.

Амин. Най-накрая някой каза на глас това, което всички знаем. Чуйте само кои са тези партньори: Румен Николов (Пашата), Алексей Петров, Чавдар Чернев...

В статията се казва още, че службите на САЩ го търпели, понеже бил съюзник в борбата срещу тероризма. Което може би означава съдействие за тайните затвори на ЦРУ и други услуги.

Позицията на САЩ по този въпрос е ясна – всеки, който помага във войната с тероризма, е съюзник. Това е позиция, която не се интересува от идейните или политическите, или икономическите дефекти на съюзника. За България нещата стоят по различен начин.

Дори само да има съмнение, че Борисов е свързан с организираната престъпност, той не бива да бъде допускан до властта. Това би довело до некадърно, грабителско и немощно управление, което ще дръпне страната назад (защото Борисов ще трябва да осигури хранителна среда за своите другари, а те са винаги МНОГО гладни). Нещо повече, дългосрочният американски интерес също ще бъде нарушен. Да не говорим за европейския.

Като заключение, Congressional Quarterly ни казва това, което и сами знаем: участието на Борисов във властта ще бъде голям резил.

1 коментар:

Анонимен каза...

"Дори само да има съмнение, че Борисов е свързан с организираната престъпност, той не бива да бъде допускан до властта." Че то, че си е така, така си, ами тогава защо допуснахме БСП и ДПС във властта ?