07 януари 2009

Да благодарим на другаря Овчаров за студа!


Има един жив български политик, който е навредил повече на българския стратегически интерес, отколкото всеки друг. Той не е Ахмед Доган, нито Жан Виденов. Говорим за Румен Овчаров.

Това отвратително човече продаде българските национални интереси в областта на енергетиката. Достоен заместник на покойния Андрей Карлович Луканов, Овчаров последователно защити всички руски проекти за поставяне на България в тотална енергийна зависимост.

Днес берем плодовете на последователната вредителска политика на Румен Овчаров. Именно на него следва да благодарим за най-високите цени за природния газ за бизнеса в целия Европейски съюз, за липсата на второ хранилище за природен газ, както и за липсата на терминал за втечнен газ.

За услугите си към Русия, очевидно, Румен Овчаров е получил пари. Искрено му пожелаваме да се задави с тях, защото сега заради него българските граждани стоят на студено, а българският бизнес губи стотици милиони всеки ден – и това в епицентъра на световна икономическа криза!!!

Тук ще ни опонират, че в сегашната ситуация дори и от неуважавания Овчаров нищо не зависи. Да, не зависи, защото с негова помощ сме тотално зависими от Русия.

За негово нещастие това, което е извършил, е известно на твърде много заинтересовани страни с твърде разнопосочни интереси. А неговите покровители в Кремъл от ден на ден стават все по-непопулярни. Още по-досадното е, че както стана ясно в случая с Брендо, дори и швейцарската банкова тайна започва да се пропуква.

Крайно време е съответните служби да направят каквото е необходимо, за да получи овчаров някакво възмездие за извършеното.

Що се отнася до ситуацията в Европейския съюз, то е крайно време там си спомнят, че един съюз е толкова силен, колкото е силен най-слабия му член, и да ни обърнат повече внимание. Както и да си отговорят на въпроса това съюз ли е изобщо и за какво е този съюз. Защото ако ще клякаме пред параноичния Путин всеки път, когато той е с разклатени позиции у дома, по-добре да го затваряме този съюз.

5 коментара:

Анонимен каза...

Никакво възмездие няма да получи Румен Овчаров.Най-много след три години,да е следващият Президент на България.Не вярвате ли..?Само дано се сетите,че някой е направил и такъв коментар във вашият сайт.Поздрави..!Наистина добре списвате нещата!

Реалполитик каза...

То като се замисли човек защо не, като сегашния президент трепе защитени животни и си пие ракията с Ковачки.

За възмездието нещата са по-сложни, във всеки случай не разчитаме на нашата съдебна система (тя вече веднъж "изпра" Овчаров).

Анонимен каза...

Колкото и пари да е взел, все си остава тъп селяндур! Толкова!

По-добре да се замислим как да не допускаме за в бъдеще овчаровщината да плува като мръсна пяна най-отгоре.

Анонимен каза...

Това ли е реална политика? Квалификации и пристрастия? Забавно е, но несериозно.

Реалполитик каза...

Несериозно е ако така приемате целия живот у нас.