10 октомври 2008

Не вярвайте на Станишев

Заместник-председателят на ДАНС, Иван Драшков, е отстранен от Министерски съвет.

Дотук добре. Основният проводник на интересите на „Монтерей” в ДАНС вече няма да пее от там.

В същото време, както може да се очаква, Румен Петков и Виктор Вълков се вайкат как по политически причини „уволняваме компетентните хора”. Щом те го казват, значи наистина е добре.

И все пак. Ключова роля в целия скандал около ДАНС имаше и има депутатката Татяна Дончева от БСП, ноторно близка до Румен Овчаров. Сега с плана за нова комисия за контрол върху ДАНС тя е отстранена. Не ни казват защо. Не ни казват защо, впрочем, е отстранен и Драшков.

Евелин Банев – Брендо, с който се свързват убийствата на Константин Дишлиев и майка му, твърди, че Румен Петков го е подбуждал да лъжесвидетелства срещу Маргините. Същия Брендо е бил на вечерята с Огнян Стефанов, след която журналиста беше пребит с чукове и железни пръти. Огнян Стефанов пък, по думите на Бойко Борисов, провел над 80 разговора с Татяна Дончева.

Объркахте ли се?

Нормално е да се объркате.

Ако вярваме на упоритите слухове, разцеплението в БСП и ДАНС е по линия „Монтерей” и Първанов срещу САЩ и Станишев. Обаче възникват няколко въпроса:

1. Да приемем, че Алексей Петров и Петко Сертов действат с протекцията на някакви американски служби под ръководството на Станишев. Тогава, кой и как може да ни обясни побоя над Огнян Стефанов? Дали американските служби са го одобрили?

2. Пак упорито се говори, че Бойко Борисов също е „човек на американците”. А неговите изявления около брата на Драшков безспорно са помогнали на Станишев да го махне от ДАНС. И все пак – Борисов е продукт на кръга „Монтерей” до мозъка на костите си; нима „американците” не знаят това???

3. Какъв е смисълът от всички тези обходни маневри за справяне с олигарсите на Първанов, ако ще ги заменят олигарси на Станишев и Борисов? И изобщо как могат да вярват „американците” в някакви успехи ако работят със същия човек, чийто баща беше окото на Кремъл във МВнР, а самия той чака по 3 часа за среща с Путин за газа?

4. Кога и как ще се справят „американците” с руското влияние в България, ако постоянно използват тиха дипломация и дискретни методи? Защо си сътрудничат с хора, интимно свързани с Любен Гоцев?

5. Къде спи Европейската комисия? А ако тя не може да се обади, къде спят Германия и Франция?

6. Изобщо има ли някаква полза от всичко това?

6 коментара:

Анонимен каза...

Само пълен тъпанар може да вярва на Станишев!!!

Анонимен каза...

Аз също се учудвам,че Европейският съюз сякаш е заспал за проблемите на България.Тези проблеми не са само наши...вече.Те са общи...Ако не се направи нещо,лично аз от заклет европеист,ще стана заклет антиевропеист.Едва ли ще накривя шапката на някого но...Няма място в бг.политиката на мутри,агенти на ДС,кремълски възпитаници...А такива са и Гоце и Станишев и Доган...Цяла върволица...

Анонимен каза...

uvajaemi.
izviniavam se predvaritelno ,no
sveta vri i kipi v momenta a vie prodaljavate da se zanimavate s psevdo-konspiratzia .bloga vi po4va da zaprili4va na JALT Trud ,zamislete se nad tova

p.s tova e po skoro saobshtenie kam izdatelia(ite) na bloga otkolkoto komentar kam statiata,ne se 4ustvaite zadaljeni da go poblikuvate
p.s.s Ina4e prodaljavam da vi simpatiziram i podarjam svobodnomisleshtia duh.

Реалполитик каза...

Това, че светът ври и кипи, е част от проблема. Постоянно го обясняваме - липсата на устойчива държавност се усеща най-болезнено в момент на криза - независимо дали финансова или поради природно бедствие.

Хич не са псевдокоснпирации, като гледаме какво става по улиците.

Анонимен каза...

А как ще коментирате,,Стара Планина,,за Тодор Батков..?

Анонимен каза...

Може ли да напишете малко повече за кръга "Монтерей" и за хората свързани с него, в частност Бойко Борисов. За първи път чувам за този кръг.

Извинявам се за забележката, но факта че бащата е имал едни виждания не означава задължително че синът ще има същите виждания или ще бъде лоялен към същите сили. И едва ли на Г-н Станишев му е било много приятно да чака да бъде приет от Г-н Путин. В даденият случай не може просто да си тръгне, а му се налага да чака.