30 октомври 2008

Ахмед Доган е заплаха за регионалната сигурност


Ахмед Доган, едноличен лидер на ДПС, дава интервю за вестник „Труд”. Нарича Ахмед Емин „мъжка секретарка”. И плаши. Плаши с етнически конфликт.

Нищо ново под слънцето. По повод на местните избори през ноември 2007 г. ви казахме:

„(…) ДПС променя политическия баланс в посока непропорционална тежест на представителството на една етническа група в управлението. В допълнение на купуването на гласове ДПС постига това и с изборния туризъм.

(…) Според нас в ДПС се случват две неща – 1. самият Доган вече не е съвсем адекватен на ситуацията и 2. някои представители на ДПС се замислят за някакви реформи на движението. За да сплоти ДПС и за да поддържа ритъма Доган се нуждае от противопоставяне.

(…) Ние вече предупреждавахме за това друго. То се нарича етнически конфликт и ако изобщо се случи в България няма да прилича на Косово. Този конфликт ще доведе до още по-дълбоки разделения в самото българско общество, доколкото много български политици асистират на олигархията в ДПС.

(…)Ако Бойко Борисов иска да бъде някаква историческа фигура той има само един полезен ход – да изкара Доган от управлението.

(…)Можем да добавим няколко думи за мислещите в ДПС – от вас зависи дали утре ще живеете комфортно в тази страна; от вас зависи дали децата ви ще останат тук. Доган вреди на всички и не ви защитава. Сриването на Доган е въпрос на време, но как ще работим заедно след това?”

Това е положението. Както и да го гледате, Ахмед Доган заплашва и националната, и регионалната сигурност, за да се вози на яхта. Призоваваме всички политически партии в България, редовите членове на ДПС, Европейската комисия, Германия, Франция, Великобритания, Австрия, Гърция, Турция, Румъния и САЩ да не си затварят очите за този факт, защото всички ние носим отговорност.

3 коментара:

Анонимен каза...

Доган няма как да се договори с Първанов и с Борисов в 90 -тата минута!Те нямат нужда от договорки!Те винаги са били в един отбор!Стига илюзий приятели от Реалполитик!Стига!ДПС пак ВИНАГИ ще си останат монолитна партия!С Доган начело разбира се!Огромният проблем е,че нищо не може да се направи!

Реалполитик каза...

Ами ако остане монолитна партия с този лидер, толокова по-зле. Знаете ли, понякога ни се иска, в човешки план, да имаме повече илюзии.

Анонимен каза...

Не разбрах,толкова по-зле за кого..?Колкото до илюзийте...В чисто политически план те водят до катастрофи!