17 януари 2008

Имотите на Симеон Сакскобурготски се клонирали, той ги изсича

Проверката на прокуратурата на процедурите за връщане на недвижимите имоти на Симеон Сакскобурготски приключи. Специалната техническа експертиза по делото за реституцията на 16 543 дка земи и гори в землището на Самоков установи, че бившият премиер е получил 4521,5 дка в повече. Въпреки това прокуратурата няма да повдигне обвинение.

За другите имоти на Симеон Сакскобурготски не са открити нарушения, ако не се брои едно документно престъпление на служителка на Софийски градски съд. Тя е издала копие от проекто-нотариален акт за ниви и ливади в землищата на Лозен и Казичене.

Както си му е редът, НДСВ в специална декларация благодари на прокуратурата за добре свършената работа.

Проблемът с царските имоти има две нива. Едното е моралният спор дали връщането е справедливо. Другото е юридическите аспекти на връщането. Ние ще се спрем само на второто.

И децата знаят, че имотите на Сакскобурготски се връщаха на „юруш”. Така нареченият му юридически съветник – Асен Ошанов, бродеше из държавата с разни крепостни актове, а областни управители, кметове и председатели подписваха документи през куп за грош. И така Симеончо, както умилително го наричаха хората, се оказа по-богат, отколкото се е надявал.

В този смисъл е грозно, че са му дали 4500 дка поради „недоглеждане”. Никакво „недоглеждане” не е имало, вервайте ни. Ето, намериха се лоши хора да проверяват и откриха „грешката”. Но това е по-малката беля.

По-голямата е, че в така върнатите му гори от ден 1-ви тече незаконна сеч. Питайте който искате лесничей от Самоков. Секат вековни дървета и ги изнасят за Гърция с камиони, напук на всякакъв ред и законност. Ако случайно вземат, че ги хванат, пак ще се окаже „недоглеждане”. Симеон валидира грабителския модел за управление в най-грозното му проявление – забогатявам, като унищожавам околната среда.

Ето това е непростимото.

Няма коментари: