30 ноември 2007

Корупция и смърт, смърт и корупция

Така можем да определим новия девиз на тройната коалиция. Вижте какво се случва: стрелят по наркотрафиканти и мутри през ден в София, за н-ти пореден път загиват миньори, най-вероятно поради разхайтени мерки за безопасност на труда; деца се изтровиха неизвестно как с диазепам, забележете, в детска градина.

Какво прави правителството през това време? Усвоява бюджетния излишък, опрощава данъци за хазарта, въвежда социалистически похвати в търговията с лекарства.

Тоталното грабене се отразява на държавата. И то не толкова защото я отслабва, а защото унесени в „далавери” политиците от БСП, ДПС и НДСВ забравят да си вършат другата работа. Пък и ги е страх че ако започнат да налагат ред, редът ще стигне до тях…

Липсата на държавност днес въпреки Европейския съюз е сравнима с периода на управление на Любен Беров. Има и две общи черти със сегашното правителство – участието на БСП и ДПС.

За нас е неприемливо корупцията да взима живота на български граждани. Ако продължим да си затваряме очите пред фактите жертвите просто ще стават повече.

Надяваме се това правителство да си отиде час по-скоро. Не че имаме особени надежди за следващото, но това наистина е ужасно.

Няма коментари: