21 март 2008

„Винпром Пещера” е основният спонсор на Иван Иванов

Това, за което говорихме преди два дни се потвърждава от публикуваната в електронното издание на вестник „Капитал” разработка. Единият от собствениците на „Винпром Пещера” АД, Атанас Петров, е поддържал очевидно корупционен контакт със зам.-шефа на ГДБОП, Иван Иванов. Това между другото, докато е спонсорирал БСП и Георги Първанов и докато Станишев му откриваше новите цехове.

Много хубаво и точно четиво за всички, които все казват: „не ми се вярва да е чак така”. Така е, за съжаление. Така е и с Екуест, и с Пламен Галев, и с Бойко Борисов. Само дето за тях нямаме разработка.

Ако Румен Петков остане на власт въпреки тези разкрития, значи тази държава е достигнала дъното и вече рови надолу.

8 коментара:

Анонимен каза...

Ако ще ровим надолу към дъното,къде е смисълът въобще на живота ни тук в България...Оставката на Р.Петков е повече от наложителна,но оставка трябва да си подадат и Гоце Първанов и Станишев и Ф.Чаушев и П.Мутафчиев...толкова са много...

Анонимен каза...

Точно така Реалполитик. Какво можем да направим сега? Да призовем за бойкот продуктите на Пещера АД(съмнявам се,че някой който чете блога тук, пие вообще Пещерска!)и да разгласяваме тези Наглости повсеместно!!!

Реалполитик каза...

Бойкот на продуктите на "Винпром Пещера" АД всъщност е чудесна идея; другото е например седяща стачка пред МВР (но за това са необходими смели хора, защото със сигурност ще падне бой).

И да, разпространявайте "добрата вест" за безобразията по този случай. Засега отбиваме опитите на ПР-а на "Винпром Пещера" АД да напълни Google със захаросани новини за тази олигархична структура.

Анонимен каза...

Интересни коментари...Не става въпрос дали някой харесва или не продуктите на компанията, а за това, че името на фирмата е намесена в скандал с цел да се дискредитира. Никой ли не си задава въпроса кой провокира и има интерес да свали това правителство? Защо се цитира само една-единствена фирма от алкохолния бранш? Защо се атакуват едновременно няколко министерства? Мисля, че медиите наистина неслучайно се цитират като четвъртата сила...Вярвам, че образованите хора трудно могат да бъдат манипулирани с подобни сензации

Реалполитик каза...

Името на компанията е намесено според нас от самите й собственици. Извинете, но няма как иначе да тълкуваме това, което се вижда в изнесените разпечатки от разговори.

В България като хванат някой в крачка, той винаги обяснява, че знае "кой стои зад това" и че всичко е "инсинуация".

За другите големи - "Винпром Карнобат", просто няма данни. Пък и е много странна логиката - "ама не сме само ние, и други крадат, и други!".

Атакуват се няколко министерства, защото АКО е имало чадър, то по необходимост той включва и Министерство на финансите (митници, данъчни), и Министерство на вътрешните работи (Икономическа полиция, ГДБОП) - просто при такъв размер на отклонените средства няма как да е друго.

Що се отнася до правителството ни е трудно да видим кой наистина би имал сметка от падането му. Според нас ако падне от власт сега, Станишев ще предизвика нестабилност , а и никой няма интерес от следваща четворна коалиция например.

Така че си спестете аргументите в стил "мероприятие на злобната империалистическа пропаганда".

Впрочем като заговорихме за медии - Тошо Тошев и Венелина Гочева по-скоро ще се снимат голи пред Президенството, нежели да публикуват "нещо лошо" за "Винпром Пещера" АД.

Анонимен каза...

Няма смисъл нито в едната теза нито в другата. Просто се смесват политически и бизнес интереси, което е нередно и долно. Не мога да разбера, целия скандал става за пушка и лаптоп а същевременно са уж били укрити 1 милиард и 2мил??? За такава сума, дори е смешен рушвета

Реалполитик каза...

Лаптопа и пушката са екстри. Впрочем по времето на комунизма българските чиновници са се продавали за бутилка уиски и фирмени химикалки, така че този акцент не ни учудва.

GaN каза...

За Винпром Карнобат няма данни, защото те са много по напред с материала от Пещера :) Бат ви Минко (баш шефът) отдавна си е опекъл работите и понеже обслужва истинските хора, които дърпат конците - никой не го закача :)

Иначе подкрепям бойкота срещу продукти на Винпром Пещера. Аз лично никога не съм ги харесвал - нито ракията им, нито така известния джин 6th sense, нито Black Ram и т.н. :)