01 февруари 2008

Държавата иска още контрол, още…

Наредба № 40 от 7 януари 2008 г. на Министерство на вътрешните работи и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения предвижда редица нови мерки за събиране на информация за българските граждани чрез електронните им съобщения.

На практика чрез наредбата МВР си осигурява необезпокояван достъп до вашия личен живот. Кой, в колко часа и с кого си е говорил по Skype; кой точно порно сайт е посетил; в какви неблагонадеждни мрежи е участвал. Акцентът, уважаеми български граждани, е върху „необезпокояван”. Какво означава това?

На първо място, че Румен Петков ще разшири обсега на притежаваната информация. На второ място, че Румен Петков ще използва така придобитата информация точно както прави с информацията от СРС-тата – „изтичане” в медиите, изнудване, продажба. На трето място – че в предните изречения можете да заместите Румен Петков с Ахмед Доган и Георги Първанов.

Тези трима мили политици искат още мъничко да увеличат властта си, още мъничко повече да контролират всичко, още по-малко да се съобразяват с когото и да било.

Ей това ще е резултата. Друг е въпросът, че и системата „Ешелон” не е в състояние да задържи тези тримата във властта завинаги; но те не разбират това. Те са каквото са – властолюбиви, дребнави и маниакални български политици, дребни душички.

Няма коментари: