23 юли 2007

Прогнозите ни за Кадафи се сбъдват

Както вече предвидихме, Кадафи няма да пусне българските медици просто така. Той правилно разбра, че чрез медиците може да манипулира директно Европейския съюз. Посещението на Бенита Фереро-Валднер само е потвърдило тази оценка.

Сега Кадафи ще изстиска всички възможни дивиденти от ситуацията, а Европа ще се съгласи не толкова заради хуманитарния въпрос, а защото не иска да изпусне икономическите възможности, които предлага отварянето на Либия.

Оказва се, че нашите сестри ще бъдат инструмент за „сближаване” на Либия и ЕС. А Ивайло Калфин ще гледа отстрани и ще подсмърча. Така се случва, когато една държава няма ясна и категорична позиция.

2 коментара:

Анонимен каза...

Egati ovchia narod, koito sme, shtom Gotze zaradi dumi blagi i ordeni, razdadeni na ubijci i komunisti, obira aplodismentite, sqkash cqlata tazi tragedia e show za vdigane na reitinga mu..
Otvratena sum.

Реалполитик каза...

Президентът Първанов има късмет; но от друга страна той изпусна донякъде влака, защото се притесняваше от възможните усложнения ако не дай Боже задържат медиците задълго.

Затова той се дистанцира донякъде от проблема и се сниши. Сега, разбира се, ще играе бащица на нацията, и за да замаже скандала около досието си. Но ни се струва, че тепърва го очакват неприятни изненади.