07 май 2007

Невинен до доказване на всичката вина

Официално БСП ще брани министъра Овчаров до момента, когато бъде посочено ясно доказателство за нарушения, казал източник от БСП на вестник „Дневник”.

Колко мило. От това изявление става ясно, че БСП ще чакат влязла в сила присъда за Овчаров, за да му потърсят политическа отговорност?!?

За пореден път БСП завръща глава от проблема, който е създала. Тези хора (Станишев, Първанов, Петков, Николов, Дъбов) са създали условия за Овчаров най-безцеремонно да обсебва икономически сектори (особено енергетиката), да кадрува, да подписва договори под руски диктат, да наглее. И сега не смеят да го отстранят – защото няма гаранции, че огорченият Овчаров няма да продължи мисълта си за онези кръгове в БСП, които са сечение с бившата ДС.

А именно тези кръгове направиха БСП обвивка на една всеядна какавида (с извинение за силната метафора). В нея крепне и се развива един организъм, изграден от лични връзки, взаимни зависимости и тайни, които направляват не само икономиката, а и политиката на страната.

Всъщност противоборството в БСП е именно в посока кой да вземе повече от баницата. Дали това да са директни проксита на Москва (Овчаров, Дончев) или локални амбициозни играчи (Първанов, Петков, Доган и по-малко известните Гоцев, Чернев, Димов).

От политическа гледна точка поведението на БСП е правилно. Нека си припомним предишни мегаскандали с участието на министри – мистър 10%, картоиграчите в Монако… Идеята е, че щом няма механизъм за доказване на вината, съответните хора си остават невинни и могат спокойно да продължат напред.

До утре вечер – в другата продажба.

Няма коментари: