19 октомври 2009

Развит бойковизъм

Живеем във времето на развития бойковизъм. Бойко Борисов е нашият Татко, нашата опора и нашият съдник. Няма друг пророк освен него.

Разбира се, това е опростено и не съвсем вярно твърдение. И все пак – в ГЕРБ намираме много по-малко прилики с нормална политическа партия, отколкото в НДСВ например. Лидерството тук е активно, всепоглъщащо и плашещо. Няма право на друго мнение. На медиите се казва да мълчат (не че те са се скъсали да говорят).

Бойко Борисов има уникален политически комфорт и го знае. Това, което не знае е, че ще се провали. Ще се провали, защото не може успешно да управлява държава по този начин, дори да става дума за България и за българи.

Често го сравняват с бившия комунистически диктатор Тодор Живков, но бъркат. Бъркат не толкова в качествата (макар че Живков е звезда на хоризонта, сравнен с Борисов). Бъркат по-скоро защото Борисов няма АПАРАТ, за да управлява.

Липсата на система на управлението води и е водила винаги до едно и също – хаос. В условията на пазарна икономика това означава траен спад на икономическия растеж, нов поток на имиграция и свиване на приходите в държавния бюджет. Забележете, това би станало и без да имаме икономическа криза.

Така че Борисов ще си остане просто поредното недоразумение в българската политическа история. По-важният въпрос е колко време ще му бъде предоставено от българския гласоподавател. Познавайки досегашната практика, ние сме песимисти.

6 коментара:

Stefan P. Petrov каза...

Уважавам мнението на другите хора. Дори и да не съм отчасти или изцяло несъгласен, все пак го уважавам. Има обаче едно голямо "НО" - за да го уважавам трябва да е изразено лично, да е подписано! Иначе то престава да бъде лично мнение, става поръчково писание на някой, който се страхува да застане зад написаното и затова не си показва името или просто то даже не е негово мнение, а някой му е поръчал да го напише.

Анонимен каза...

Реалност



Там де царуват глупостта и суетата,

Там дето властват нищета и тъмнината,

Там де единствено парица е и господ и царица,

Там де невежите се възкачили на върха,

Това е мойта, милата страна,

Това е тя България– горката.

Анонимен каза...

Мога ли да попитам автора, от едното просташко любопитство, след като той (както смътно подозирам) е против Бойко/визма, "за" кого е? Сигурно на политическия хоризонт все има партия или сила с която той се идентифицира?

Ей така, за протокола просто.

Реалполитик каза...

Ако прочетете повече статии в Реалполитик ще разберете защо сме избрали да не показваме имената си. Не ни е страх от Бойко Борисов във всеки случай; самият той е по-скоро резултат, отколкото причина.

Реалполитик каза...

Симпатизираме на Синята коалиция с много уговорки и резерви.

Хесапов каза...

...синята мъгла около реалния политик превръща мислете му в овладян цинизъм, разочарование и грешна преценка...