17 октомври 2008

Смърт на „Беловодски път”

Според съобщение на МВР началникът на кабинета на Ахмед Доган, Ахмед Емин, се е самоубил със собственото си законно огнестрелно оръжие на ул. „Беловодски път” в Бояна в петък.

Почти сигурно е, че инцидентът се е случил в т.нар. „Боянски сараи”, в които живее лидерът на ДПС Ахмед Доган. По непотвърдени данни Емин се е самоубил след разговор с Доган.

Вече писахме за сараите на Доган по друг повод. И за него сме писали предостатъчно.

Каквото и да се е случило в Бояна, кръвта на Емин е по ръцете на Доган. Дори да е чисто самоубийство, отговорността носи лидера на ДПС.

Помислете какъв трябва да е Доган, за да мотивира най-близкия си доверен човек да предпочете смъртта пред всички други възможности???

Надяваме се да ни четат от ЦОБ на ДПС. Разберете, властта на Доган е като чума – първо разяжда душата, а после убива тялото. Емин е само първата жертва. За Доган вие сте пионки, не му пука за вас. Не пука за никого и това го прави толкова опасен. С каквото и да се занимавате можете да постигнете повече без него (е, като изключим емел етем*, Джевдет Чакъров и Росен Владимиров).

Не остана незабелязано още едно самоубийство – на патоанатома проф. Стойчо Раданов. Едва ли има връзка между двете неща. Но за Раданов дълбоко се съмняваме, че сам е сложил край на живота си. И изобщо ще се окаже, че случаят „Белнейски” е много по-тъмен, отколкото сме предполагали. И може би води до най-високо място.

Държава в разпад, това е то.

Бел. ред.: Името на етем се изписва с малки букви в Реалполитик докато тя е министър.

9 коментара:

Анонимен каза...

Как бихте коментирали факта че във повечето/всички медии се говори за това че Г-н Мехмед Амин се е самоубил на ул. "Беловодски Път" но никоя официална мадия не споменава къде точно на тази улица, дали на самата улица или в някоя сграда (например "Доган Сараи") на тази улица? Дали това се дължи на ораничена информация от МВР към медиите? Или медиите имат информация, може би от допълнителни источници, но не я публикуват. И в двата случая това говори за значителното влияние на Г-н Аьмед Доган.

Имате ли някаква информация или можете ли да спекулирате какво може да е накарало Г-н Мехмед Амин да се самоубие или да бъдем по-спекулативни да бъде убит.

Анонимен каза...

Толкова е грозно и зловещо случващото се в държавата ни,че не ми се коментира!!!Чудя се през идващата седмица какво ли ще се случи..?

Анонимен каза...

Как няма връзка между двете "самоубииства" .

"Самоубива" се единствения съдебен лекар, който не го беше страх да казва истината.

Нима си забравил, как Чората уж беше умрял от сърдечен удар, а същия този човек изкара на яве лъжите на МВР и доказа, че Чората е умрял от нанесения побой.

Да не говорим пък за Белнейски.

Тука има нещо много гнило, и двете "самоубииства" не са случайност. Случайности няма.

Анонимен каза...

Мислите ли, че Доган започва да си изпуска нервите? Ако да, на какво може да се дължи това.
Също така, как бихте коментирали репликата на Иван Костов от 12-ти Окт., седмица преди "самоубийството" на Емин - управляващите ще се държат като мафия, "ще си пуснат взаимно кръв".

Анонимен каза...

Моето лично усещане е, че има причини Ахмед Доган да не се показва. Не може да скалъпи бърза лъжа ??? - о не! По-скоро смятам, че пиричините да се крие са видими, личат си от пръв поглед, има нещо което издава участието му в престъплението ...

Реалполитик каза...

Вижте, да твърдите, че конкретна личност е участвала в извършването на убийство означава, че имате много добри данни за това.

В случая със самоубийството (или убийството) на Ахмед Емин нямаме почти никаква информация. Не знаем дали Ахмед Доган е бил в същата сграда в момента на настъпване на смъртта. Не знаем всъщност колко са били служителите на НСО, на личната охрана на Ахмед Доган, секретарките и т.н. в сградата. Не знаем дори Ахмед Емин е намерен в заключено или отключено помещение, или на открито, има ли следи около тялото. Нищо не знаем.

От гледна точка на правилата за водене на следствие това вероятно е правилния подход. Но познавайки текущото състояние на МВР се притесняваме, че АКО има политически натиск за потулване на случая, случаят ще се потули.

Тъжното е, че един човек така или иначе е загубил живота си в името не на някакъв светъл идеал, а на всеядния си, ненаситен, морално тъп лидер.

Анонимен каза...

Постъпката на самоубилия се г-н Емин е...Няма оправдание за нея.Още повече,че бил,,правоверен мюслюманин,,.Защо не е оставил предсмъртно писмо поне до няколко медий..?За да станат ясни мотивите му.Иначе спекулацийте ще продължават...

Анонимен каза...

Цинично е но все си мисля,че Доган пак ще пре... доста хора и догодина след Изборите,пак ще е коалиционен партньор в управляващото Правителство.Поздрави!

Реалполитик каза...

Вижте, това че някой някъде успява да доминира над някаква група хора, да я манипулира и експлоатира, поне в Реалполитик не е повод за възхищение.

И все пак - конюнктурата е по-скоро срещу Ахмед Доган, дори в самото ДПС. Разбира се, винаги е възможно той да постигне сделка с Първанов и Борисов в 90-тата минута.