07 октомври 2008

В капана на бедността

Докато светът е разтърсен от финансова и икономическа криза, в България всичко е по старому. Скандали с подслушване, проблеми с топлофикациите, проблеми с инфраструктурните проекти – едни и същи неща се случват вече 18 години на терена.

Когато плувате в морето и кракът ви е схванат, рискът от удавяне винаги го има. Но когато към това се прибави и гладна бяла акула, нещата стават сериозни.

Българската икономика разчита на износа си и на външното кредитиране на търговския дефицит. В условията на финансова и икономическа криза са засегнати както нашите клиенти зад граница, така и паричните потоци към България.

Прибавете към това невъзможността на правителството на Станишев да използва европейските пари, както и готвените увеличения на газа и електроенергията (за второто не се говори все още), и картинката става пълна.

За сметка на огромните рискове пред икономическия растеж и финансовата стабилност ни се предлагат евтини номера за закрепване на положението до изборите.

Икономическия хаос в държавата е чудесна почва за всякакви трусове; тогава още по-малко ще се забелязват лошата работа на Агенция „Митници”, замените на гори и нарушаването на всякакви екологични и строителни изисквания.

Чудим се дали ще си спомняме някой ден за Станишева зима?

1 коментар:

Анонимен каза...

Лично аз ще си спомням но мнозинството българи имат твърде къса памет!Тревожни са нещата за които пишете...