24 март 2008

“Винпром Пещера” АД контраатакува

Както можеше да се очаква „най-големия производител на алкохол у нас” и „най-големия данъкоплатец”, Винпром Пещера” АД, контраатакува в заформилия се грандиозен скандал за изтичане на информация.

Както се полага на най-големите, освен заплахи със съд и милиони прес-съобщения, собствениците на Винпром Пещера” АД са избрали и още една, по-нетрадиционна форма на защита: екскурзия.

Цитираме вестник „Сега”, който пък цитира сайта Vsekiden.com: Заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев бил забелязан в хотел в луксозния френски ски курорт Куршевел в компанията на бизнесмена Васил Божков и двамата собственици на винпром "Пещера" Атанас Петров и Антон Щерев.

Ха така. Докато всички се кълнат в майка си, че корупционен чадър не е имало, няма и няма да има, лицето Милен Велчев, понастоящем дясна ръка на Симеон Сакскобурготски, си пие уискито в Куршевел с хората, които по НЕПОТВЪРДЕНИ, НО МНОГО ПОДРОБНИ И ТРУДНИ ЗА ФАЛШИФИЦИРАНЕ ДАННИ (това за юристите на винпрома) са точили информация от ГДБОП.

Защо Милен Велчев, ще се запитате, и защо Васил Божков?

Милен Велчев беше министър на финансите в правителството на НДСВ и АКО е имало политически чадър върху търговията с фалшиви бандероли, той знае всичко за нея. Познава колегите си от управляващата коалиция, от които зависи какво ще стане след скандала. Васил Божков пък е известен с това, че подобно на Невидимия човек и до днес влиза и излиза от Министерство на финансите когато и както му скимне. Дали защото министъра на финансите му е близък по убеждения?

Та така, драги зрители, скандалът, както прогнозирахме, засега отива към приятелско споразумение; изпълнителният директор на Винпром Пещера” АД вече назидателно говори по централните телевизии в стил „как не ви е срам, та ние сме големи???”.

6 коментара:

Анонимен каза...

Мда.... влизаме у еуропата и сега ще съсипем всичко дето не е на някой чужденец.... То от времето на Алеко всички "политици" и "журналисти" все за килипира си питат и ако могат да продадат нещо българско и да гушнат нещичко.... Ама ако някой бачка и прави качествени стоки, па и ги продава значи е маскара. Е Евала!!!

Анонимен каза...

Prekrasno, o6te edin primer za politika po bylgarski. Neshto ot nyakyde izwadeno i podhvyleno na mediite - gnus. Niakoi vijdal li gi e tezi dokumenti 4e da se tvyrdi 4e sa istinski. Prekrasna manipulaciq predi izbori koito vse pak sa dale4. Ne sym fen na upravliavashtite no opredeleno piya rakia i ako triabva da haresvam politicite ili winprom peshtera izbiram vinproma. Osven tova ne ob4am da me manipulirat. Kato ste tolkova sigurni v politi4eskia 4adyr i t.n. Za6to nikoj ot vas ne razsledva naj-uspeshniq politik v BG. Aide da vidim dali vi stiska da pishete za firmite okolo Ahmed Dogan. Tova e politi4eskata sila koiato ne e izlizala ot upravlenieto v sianka ot 3-4 mandata. BSP,BKP,SDS komunisti sini bokluci i pro4ee pomiya me nakaraha da napusna BG i da tarpia nostalgiata no da ne me manipulirat. A hubavata rakiya mi stana po cenna zad granica. Kato vi haresva tolkoz da se maksarite politici s politici niamam nishto protiv. Ostavete oba4e 4itavite proizvoditeli da praviat tova za koeto gi biva - ka4estven alkohol.

Анонимен каза...

Авторът на тази статия очевидно е много вътрешен, за да твърди кои непотвърдени данни са всъщност трудни за фалшифициране? Във въпросната статия не виждам обективен анализ на новина, а преекспониране на тиражирания вече цяла седмица медиен скандал. А той е именно такъв. Не знам кой и защо избра да замеси името именно на тази компания? На кого е удобна? Управляващи, опозиция, конкуренция?

Анонимен каза...

Не прави чест на никой от нашите политици и медийте търсещи евтини сензации да петнят името на голяма компания като "Винпром Пещера". За разлика от "блестящото" представяне на политиците от всички партии досега, тази компания храни десетки хиляди семейства в България, внася много повече данъци от всички други... На фона на нашата бездействаща държавност, всеобща безнаказаност и корупция се сипят лъжи срещу малкото които сътворяват нещо добро...

Анонимен каза...

Май много му завиждате на Милен Велчев, сигурно Ви се иска да сте на негово място с питие в ръка..... :)

Реалполитик каза...

Във всяка статия на Реалполитик целим обективен анализ въз основа на известните ни събития и факти. Факт - 11 коментара по 1 статия до сега в Реалполитик не е имало, дори за сестрите от Либия; факт - почти всички коментари са в стил "активно мероприятие съсипва българския бизнес".

Публикувахме половината от тях, за да не станем досадни на редовните си читатели.

Вижте, напълно разбираме вашата логика. Да, не е честно, че само едни отнасят парцала, докато и другите крадат. Но все от някъде трябва да се започне. Ако не започнем, никога няма да стигнем и до другите.

Говорите за качествен алкохол. Ок, хубаво (макар че редактора на Реалполитик и по това твърдение има забележки:). Но когато този алкохол се продава с турски бандерол, това е престъпление. Толкова.

Става така, че престъпниците, които използват МВР, за да продължават да извършват престъпления, са по-силни и от МВР, и от държавата. Това сериозно ни притеснява. Затова и няма да спрем да пишем по тази и други теми. И да, ще трием по-тъпите и елементарни коментари на платени "анонимни".

Що се отнася до Милен Велчев - не, не му завиждаме. Както и не завиждаме на всички останали мародери, които гледат на всеки камък в България като потенциален източник на "кериз".

И понеже много искате да знаете кой може да е замесил името на тази "уважаван" компания - ами може би някой от тези, на които тази компания досега е плащала. Може би не плаща достатъчно, или има други грехове - не знаем. Може пък този същия да иска да провали Румен Петков, защото е станал неудържим.

Това, разбира се, не е най-важното. Самият факт, че сте се спретнали да пишете толкова коментари значи, че сте сериозно притеснени. И има защо.